Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014


Εφτασε λοιπον σημερα η μεγαλη μερα, 19/1/2014. κοψαμε την πιττα για την καλη χρονια στο συλλογο μας με τις ομιλιες του προεδρου μας και αλλων επισημων αλλα καναμε και την ομαδικη εκθεση των μαθητων στο "σχεδιο χρωμα" μαθημα της Τεταρτης και Παρασκευης.
Η συμμετοχη στην εκδηλωση ηταν πραγματικα μεγαλη, ο κοσμος πολυς πανω απο 200 ατομα ο καιρος ναναι καλα βοηθησε κι'ενας ανοιξιατικος ηλιος φωτισε και ανεδειξε τα εργα μας οπως τους αρμοζε γιατι ηταν τοσο πολλα που αναγκαστηκαμε να τα αναρτησαμε εξω, μεσα δεν χωρουσαν με τιποτα. 
Οι κριτικες απο το κοινο που προσηλθε ενθουσιωδεις αν σκεφτει κανεις οτι ολα αυτα τα εργα δημιουργηθηκαν σε λιγοτερο απο 3 μηνες και πανω απο το 60% των μαθητων ειναι παιδια απο 6-10 ετων. 
Αυτα ακριβως τα εργα των παιδιων ηταν που απεσπασαν τα περισσοτερα ενθουσιωδη σχολια και ειναι φυσικο γεγονος αν σκεφτει κανεις οτι μονο τα παιδια και οι πολλοι μεγαλοι καταξιωμενοι καλλιτεχνες εχουν την ικανοτητα να εκφραζονται με τοσο ζωηρη φαντασια και πλουσιο δυνατο χρωμα που ειναι λιγοτερο ζωγραφικη και περισσοτερο καταθεση ψυχης θα ελεγα. 
Ο μεγαλος Πικασσο ειπε καποτε "επρεπε να φτασω στα 80 μου για να καταφερω να μιμηθω εστω και λιγο τον τροπο που ζωγραφιζουν τα παιδια"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου